I am the Sun!

SunRise

I am the Sun,

and the SUN gives everything

except itself…

Therefore, I am the Sun,

and People can’t hurt me,

People can’t break me!

I am the sun,

and I pour my sunshines

on leaves and lashes,

on lips and thoughts,

on rocks and feelings…

but none of these can break me

FOR I AM THE SUN!

14 responses to “I am the Sun!

 1. Probabil ai fi tu soarele, dar esti un soare mai mic, sau unul care sta ascuns dupa nori. Soarele pe care il stim noi se arata zi de zi, pe tine nu te cunosc inca popoarele. Asa ca tu esti soarele cuiva, dar nu esti „Soarele”.

 2. :)) Foarte adevarat, nu sunt acel SOARE si nici nu-mi propun.
  O parte din poezia asta era si ramane mantra mea, deci era vorba de universul meu, respectiv Soarele universului meu ;)!
  Iar Soarele cuiva nu-mi doresc sa fiu, pentru ca e trist sa se roteasca universul cuiva in jurul tau…intrucat iti ramane foarte putina libertate si o groaza de responsabilitati. Oamenii functioneaza mai bine ca niste constelatii vecine :D!

 3. Cat de frumos suna.. constelatii vecine. Dar eu nu ineleg de ce oamenii simplii se feresc sa fie sori chiar si in universul lor?

 4. Probabil tocmai pentru sunt oameni simpli si cauta in reverie un refugiu din normalitate/ mediocritate. 🙂 Si apoi, eu simteam nevoia sa fiu luminoasa si era cam ciudat sa-mi spun sunt un sor :))!

 5. Da, asta asa este. Dar tu nu mai esti simpla odata ce iti permiti sa te numesti Soare in universul tau. Ma gandeam ca esti singura care isi ia responsabilitatea de-a fi soare in universul lor in timp ce din ce in ce mai multi isi neaga universurile proprii cazand, vb ta, in banal si mediocru.
  De curand ma gandeam ca tocmai lipsa de lectura si privitul la TV in excess duce la asta.

 6. Ba sunt simpla si poate mediocra, dar ma disting de ceilalti prin faptul ca incerc sa imi asum asta si poate sa schimb ce anume e negativ la acest statut.
  In propriul univers insa nu ai cum sa fii altfel deact special. E ca si cum ai spune viata impersonala…ori asa ceva nu exista.

 7. Eu cred ca este exact pe dos… in universul tau poti tu cel adevarat. In lumea lor esti doar ceea ce vrei sa le arati. De aia atunci cand esti soare ai si zile cu nori, pe cand aici, in mizeria asta comuna, nu te accepta nimeni innourat.

 8. Pe mine m-a invatat cineva o data ca pentru ca fi curant afara trebuie sa fie curat in interior, in suflete/ minti/ inimi (fiecare cu ce are 😀 mai mult sau mai mare).
  Daca as fi de acord cu tine ar insemna sa nu-mi asum responsabilitatea pentru partea mea din „mizeria asta comuna” si sa spun ca ea e un dat natural. Ori eu nu cred asta. Daca mizeria nu ma accepta innorata, poate nu ar trebui sa accept eu mizeria sau sa fac in asa fel incat sa nu fie o mizerie in care niste unii sa ma ACCEPTE. Acceptarea e un compromis, ori eu ma abtin de la a mai tinti la compromisuri. M-am saturat de oameni care accepta, vreau oameni care cred/ vor/ au incredere/ spera/ sunt deschisi/ inteligenti/ flexibili/ care rad si apreciaza.
  Atunci cand e exagerata acceptare devine o patologie sociala generatoare de o insatisfactie continua.

 9. But.. the sun doesn’t really give anything, but itself.

 10. Ce trebuie mizeriei asteia mai mult decat niste „ei insisi”. Vezi tu: gandy (Mohandas Karamchand Gandhi) spunea ca daca vrei o lume mai curata, incepe prin a-ti face curat in fata propriei case.
  Problema in societatea actuala nu este acceptarea ci negarea. Nimeni nu vrea sa fie el insusi, toti vor sa fie altceva. Este o societate plina de pretenderi,(perfizi – pentru posteritate), dar nimeni nu mai vrea sa fie el insusi. Si atunci spune-mi de ce nu i-ar placea poezia ta, unuia care ar intelege-o?

 11. @blogonaut – gresit, soarele nu e alcatuit din raze ci ele sunt o rezultanta directa a existentei sale cu x compozitie si la y distanta. Deci Soarele nu se ofera in nici un fel, el doar este acolo unde trebuie. Soarele nu e mai putin Soare indiferent cate raze poti absorbi. 😉 E ca si cum te-ai putea satura de pepene doar uitandu-te la el.

  @george – imi pare rau, n-am stiu daca am inteles intrebarea intocmai. Motive pentru ca nu placea poezia asta sunt suficiente, iar primul e faptul ca artistic vorbind nu exceleaza. Pentru mine insa valoarea ei nu e de natura artistica.
  Cat despre acceptare, ma refeream la acceptarea celorlalti nu a sinelui. Cred ca oamenii trebuiesc incurajati mai mult sa FIE, si mai putin tratati ca niste entitati ACCEPTATE.

 12. Let’s agree to disagree.
  Impartim opinii diferite in ceea ce priveste „Soarele” si evident spatiul din casuta asta e prea ingust ca sa le argumentam.
  Imi place poemul, sa stii! 🙂 Mai posteaza daca mai ai.

 13. Mai sunt cateva poezioare prin blog si poate voi mai posta, insa am renuntat sa ma axez pe asta pentru ca nu sunt asa un mare talent si prefer sa nu poluez lirica =)) . Dar vor mai fi probabil si exceptii. 😛

 14. pai daca tu esti rac si esti soare si eu leu si sunt luna, inseamna ca ne vom intelege super pana la urma urmei 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s