cuvinte de nisip


Oamenii sunt fiinte perisabile, vulnerabile si cu numeroase limitari. Totusi, avem un comportament paradoxal: traim ca si cum am fi nemuritori, dar murim ca si cum nu am fi trait niciodata; ne plangem de ce avem si apoi ne pare rau ca nu mai avem de ce sa ne plangem; iubim mai mult atunci cand nu mai avem ce si pe cine etc.

Si cel mai interesant la noi este ca multe dintre cuvintele noastre par facute din nisip. Desi cat sunt in mintea noastra elepar capabile sa creeze ecouri, odata rostite se naruie, se faramiteaza, pana cand se scurg ca intr-o clepsidra printre celelalte lucruri.

Sunt dimineti in care imi promit ca voi fi punctuala si seri in care imi propun o noua zi, mai buna sau mai frumoasa, dar de cele mai multe ori vad pretutindeni urme de nisip din diminetile si serile trecute, din sperantele de maine ale fiecarui ieri.

Iubesc totusi la nisip faptul ca privind de aproape gasesti in el putin din toate: finete, frumusete, iluzia eternitatii, fragilitate, lumina si inconstanta…Si sa nu uitam ca nisipul este mostenirea unor elemente puternice si mandre cum poate vor fi si cuvintele fiecaruia dintre noi.

3 responses to “cuvinte de nisip

 1. Intr-adevar, mult adevar si realitate in tot ceea ce ai scris!
  Felicitari, imi place mult!

 2. A fi om, este a fii o fiinta ca oricare alta. Tot ce e in jurul nostru, chair si gnaduri noastre sunt efemere. Nimic nu va exista etern. Totul este doar pentru splendoare unui moment.
  E adevarat , suntem perisabili, dar lasam in urma noastra un mic mesaj pentru cel ce va urma. Ne chinuim sa lasam acel mesaj intact, nealterat sa fie etern, si in final realizam ca suntem trecatori.
  Este corect mai bine iubim acum, mai bine ne bucuram acum si sa nu ne framantam de inutilitatile vietii a lumii in care traim.
  Frumos articol, imi plac ideile tale.

 3. Va multumesc si va mai astept, desi postez rar in ultima vreme!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s