de pe cer


Cand eram mica imi puneam dorinte la stele cazatoare si daca nu ma insel mai toate mi s-au indeplinit.

Dupa care am aflat dintr-un film ca exista si varianta in care toti avem o stea norocoasa…si m-am chinuit teribil sa-mi aleg o stea si sa o tin minte. Asa ca din cand in cand ma uitam dupa ea si speram sa functioneze macar la fel de bine ca si cu mai rarele stele cazatoare. Intr-un fel, steaua mea era un semn de stabilitate, dupa care am tanjit intotdeauna.

Dar nu a functionat…pentru ca dupa scurt timp am uitat de „steaua mea norocoasa”, astfel incat tot la stele cazatoare imi pun dorinte si astazi.

In viata am aflat ca fac la fel si probabil nu sunt singura. Imprumutam valori, care nu ne definesc, doar pentru ca le apreciem si le gasim utile, fara a intelege ca le avem noi insisi sub alta forma. Peste ani insa acumulam frustrari sau renuntam cu usurinta la ele pentru ca defapt nu ne defineau, nu ne caracterizau …poate nici nu ni se potriveau in acea forma. Si atunci ne gandim ca am gresit tot drumul pana acolo sau luand exemplul de mai sus, incepem sa credem ca n-avem noroc indiferent daca e stea cazatoare sau daca e pe cer in fiecare noapte.

Nu e norocul cel care ne lipseste si nu am gresit drumul. Singurul lucru pe care il facem gresit e ca nu privim dintr-o perspectiva potrivita.

Ca sa vezi stelele sau ca sa ajunga ele sa-ti poarte noroc e nevoie neaparat sa nu uiti niciodata ca ele sunt pe cer. Deci ca sa gasesti ce-ti lipseste trebuie sa cauti acolo unde crezi cu adevarat ca se poate afla acel lucru, dar sa vezi totul prin prisma proprie. Daca vei vrea sa vezi lucrurile cum ti le descriu altii risti sa te pierzi intr-un lung sir de insatisfactii pentru ca nu va fi nimic identic si te vei multumi cu asemanari insuficient de convingatoare pe termen lung.

Morala numarul 1: Indiferent daca iti cauti steaua norocoasa sau stele cazatoare, bucura-te ca nu ai uitat unde sa le cauti si sa te uiti din cand in cand spre cer.

Morala numarul 2: Nu incerca sa lustruiesti cerul ca sa sclipeasca stelele mai puternic. E imposibil! Ba mai mult, e inutil!!! Daca nu ti se pare ca ar fi in tot cerul ceva suficient de stralucitor atunci e clar ca te uiti dupa stelele altcuiva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s