asteptarea dauneaza


(GRAV SANATATII MINTALE)

Pentru o persoana care e nascuta ca sa intarzie mi se pare ironic sa vorbesc despre cat de apasatoare e asteptarea.

Totusi, pot astepta oamenii care intarzie (poate si pentru ca ma simt vinovata 😀 ), insa cand vine vorba de lucrurile pe care mi le doresc, care imi lipsesc, la care tin, lucrurile care imi trebuie, la care visez sau pe care le voi avea mai tarziu … nu mai e atat de usor.

Pentru mine asteptarea e ca soarele in exces: arde, ofileste, imbatraneste… Cand astepti ceva ce iti doresti prea mult nu vei mai sti sa te bucuri de respectivul lucru, nu vei putea depasi eforturile pe care le-ai facut sa ajungi acolo si atunci satisfactia se va transforma intr-o bucurie cu aroma de nostalgie si regret.

Drumuri…prefer drumurile insorite si nu foarte lungi, drumuri pe care ma pot rataci dar pe care sa nu uit niciodata incotro ma indrept. Prefer drumurile care imi dau optiuni, fara sa ma lase sa ma indepartez de la ce vreau.

Si totusi viata e un drum incalcit cu un singur sens, in care rareori poti sa te intorci la o rascruce sa schimbi optiunea initiala. Si cel mai trist e cand astepti mult timp ceva si in cele din urma in loc de dreapta mergi in stanga si toata asteptarea, emotiile, visele, planurile raman la capatul tau de drum.

E adevarat totusi ca sunt lucruri care cresc in timp, pentru care trebuie sa fii suficient de matur si puternic inainte sa le intampini, sa le primesti…insa pentru mine liniile de diferentiere au fost intotdeauna o problema.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s