simboluri ascunse


Viata iti rezerva mereu suprize, ascunse in cele mai neasteptate momente ale calatoriei tale, ca si cum ar fi totul inca un produs Nintendo. Asa se explica de ce emotiile au semnificatii si intensitati diferite pentru oameni diferiti, iar ceea ce ne face unici nu sunt doar niste linii pe piele ci sentimentele pe care invatam sa le cultivam…sau nu.

Asa ajungem sa atribuim diverse intelesuri universului si sa credem ca ne-am definit realitatea „comuna”, fiind defapt oar un unghi, o abordare personala…o perspectiva. Si atunci folosim ca repere pentru a nu ne incurca unii pe altii SIMBOLURI.

Eu cred in doua categorii de astfel de simboluri, in functie de „publicurile” lor:

a) simboluri de masa/ grupuri/ echipe – menite sa creeze coeziune si sa consolideze mesajele care se transmit uni- sau bidirectional;

b) simboluri de suflet/ intime/ „exclusiviste” – care au semnificatie doar pentru cateva persoane care atribuie respectivului lucru o serie de trairi, emotii, sentimente.

Desi am crescut cu frica de a iesi in fata, am crescut educandu-ma sa vreau si sa reusesc sa o fac. Si nu e nimic mai plin de satisfactii decat sa iesi in fata si sa poti exprima un cuvant al carui inteles e accesibil doar catorva oameni, probabil cu adevarat doar celui care exprima si celui caruia ii este adresat, dar pe care sa-l aprecieze cu totii.

Nu demult am iesit in fata sa spun aparent un simplu „multumesc”, insa am certitudinea ca toate cuvintele din spatele acestui simbol au ajuns unde trebuiau.

In momente ca astea te bucuri ca poti sa spui fara cuvinte lucruri din suflet, de suflet…pentru suflet.

2 responses to “simboluri ascunse

  1. Este foarte bine pentru ca stii sa grupezi simbolurile deja in 2 categorii. Dar ai girja ca fiecare categorie are mai multe subcategorii asa ca ai mare grija la cum folosesti simbolurile pentru ca ele pot sa-si piarda continutul tocmai prin forma de distributie. UN FEL DE FERICITI CEI SARACI CU DUHUL…

  2. Simbolurile in sine mi le insusesc sau nu, oamenii ii impart oarecum. Sunt practic simboluri pe care le impartasesc cu mai multe persoane si cateva ale mele sau ale mele si inca 1-2 oameni. Eu cred ca lucrurile la care tii sincer nu se depreciaza decat daca le lasi, le uiti sau le pierzi. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s