Despre ipocrizie si idioti


Sinceritatea nu este o trasatura necesara si nici o conditie suficienta pentru perpetuarea adevarului in forma sa cea mai simpla si mai comuna. In fapt sinceritatea este un lux, un artificiu…un accesoriu actualmente pe care unii il „folosesc” plini de emfaza iar altii il folosesc si atat.

Notiunea de ipocrizie este una mai confortabila si un model de comportament mult mai permisiv. Ipocrizia nu are reguli si nu tine cont de nici un fel de principiu. Nu poti fi un anumit tip de ipocrit ci ipocrit pur si simplu.

Desi in acelasi registru de cuvinte cu efect jignitor, „idiot”cunoaste un numar urias de forme. De la colegii care ti se pareau inutili inca de cand erai in scoala primara, pana la sefii sau superiorii ale caror ordine vei ajunge sa le dispretuiesti in timp. O definitie populara, sau mai bine spus personala, a acestui cuvant ar consta in oamenii care traiesc in baza unui orizont de intelegere ingust si ale caror principii de viata, ale caror valori reale le poti numara si cu un singur deget. Idioti mai sunt si cei care se lasa manipulati, care isi irosesc timpul, talentul si energia in scopuri inutile, lipsite de simt practic sau de finalitate concreta.

De ce am ales sa vorbesc despre ipocrizie si idioti?

Pentru ca in ultima vreme acestea sunt doua virusuri ce tind sa-i afecteze pe oamenii care ma inconjoara, din pacate si pe cei la care tin, cei care imi sunt apropiati si in a caror capacitate intelectuala cred cu tarie. Marea deosebire intre idioti si ipocriti este ca de ipocrizie te vindeci mai usor pe cand o data ajuns in postura de idiot incep neuronii sa leviteze, sa nu se mai realizeze nici o sinapsuta acolo macar asa de impresie si orice informatie va intra in circuitul tau va luneca repede afara ca sa nu pertube procesul de levitare.

Mi-e greu sa inteleg cum trebuie sa te simti cand in pofida faptului canu manifesti in realitate nici un respect pentru o persoana sa faci eforturi sustinute sa te faci placut respectivului/ respectivei. Nu inteleg cum e sa renunti la lucrurile in care crezi pentru … bani, confort, protectie de X feluri, iubire aparenta, cariera etc. Nimic din ce ai putea castiga asa nu va fi pe drept al tau ci al persoanei care a putut sa isi niveleze drumul pana la obiectivul propus cu pupaturi in fund sau compromisuri consecutive.

Refuz sa cred ca pentru a reusi pe orice plan trebuie sa renunti la principiile tale, la opiniile tale, la valorile tale…la tine asa cu esti acum.

Daca esti ipocrit/a sau tinzi sa fii uneori vei intelege despre ce vorbesc si poate vei reusi sa schimbi ceva. Daca esti idiot/idioata cu siguranta nu vei aprofunda nimic si vei continua sa iti perinzi existenta facand abstractie de aceste mentiuni, aparent inutile.

5 responses to “Despre ipocrizie si idioti

 1. primii si primii au aparut prostii, cu al doilea transport au aterizat hotii…si versurile continua….. ideea e ca ipocritii si idiotii sunt de cand lumea si pamantul…… altfel nu am mai fi avut conducatori si votanti, bogati si saraci (cu duhul sau nu)…si ceea ce spun nu e neaparat politic..
  o persoana ipocrita nu va recunoaste niciodata ca este asa citind randurile tale… un ipocrit este o persoana cu dubla personalitate (metaforic vorbind)… el stie cand este ipocrit, dar nu vrea sa recunoasca, fiind astfel din nou ipocrit…. intrand astfel intr-un cerc vicios…. iar de idioti…. a.k.a cretini… facem slalom printre ei in fiecare zi…. din fericire sunt destul de usor de depistat si de ocolit…. mai usor decat ipocritii…
  oricum… cred ca de ipocrizie dam toti dovada la un moment dat in viata…. chiar daca nu fata de altii, macar fata de persoana noastra: eu nu sunt de vina, eu am facut tot ce am putut… you get the picture… cela mai grav e ca o facem fara ca macar sa ne dam seama……
  anyway, in final totul se reduce la ce ai spus mai sus……

 2. Conceptele de adevar si idiotenie sunt cu siguranta intelese numai la nivel personal.

  E dea dreptul dubios cum toata lumea incearca sa isi justifice propriile temeri prin externalixarea lor asupra celor din jur.

  „Daca esti ipocrit/a sau tinzi sa fii uneori vei intelege despre ce vorbesc” – cum , daca ipocrizia e o stare perpetua, poti tu sa afirmi asta ? in special partea de „tinzi uneori”.

  Idioti nu se lasa manipulati, prin definitie ei nu inteleg ce se intampla. Nu au dece sa isi depeseasca conditia pentru ca ei sunt fericiti in lumea lor.

  Viata e o gluma, se se intapla pana mori e pur si simplu o rafinare a acestea in speranta ca vei reusi sa razi sau cel putin sa zambesti in final.\

  Hai pa, si mai scrie 😛

 3. Pingback: M-am saturat de comunisti in Universitate « …la povesti cu…

 4. super in actualitate si …. bine „aranjate” the words!!!!
  mi-a placut tare!!!!

 5. Multumesc! Te mai astept, poate apuc sa mai si scriu vreo noutate :)!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s