Romania, tara lui „pana cand?”


Din respect pentru mine insami am hotarat sa fac o sectiune separata pe acest blog, referitoare la Romania, scrisa bineinteles in romana.

Ar putea aparea teoria conform careia lobby-ul despre si pentru Romania ar fi mai bine primit sau mai eficient intr-o limba de circulatie internationala. Consider insa ca cea mai mare slabiciune a acestei tari sunt insasi romanii asa ca lor le adresez aceste post-uri.

Nu intentionez sa laud ce nu merita dar nici sa arunc fel de fel de critici pornind de la premiza ca traiesc in Romania si asta imi da oarecare drepturi. E obositor totusi sa observ ca din ce in ce mai multe persoane in Romania abuzeaza de urmatoarele replici: „pe vremea mea” (a se citi pe vremea comunismului) sau „ce sa-i faci, traim in Romania!”.

Pentru aceste doua categorii am doua mesaje diferite: pe vremurile acelea stateai la coada sa primesti o bucata de carne sau o portocala dar primeai fara prea mult efort un loc de munca. Asa se face ca rata somajului era joasa dar bani sa cumperi ce-ti trebuie mai putini. Si celor care s-au resemnat ca traiesc in Romania tin sa le spun ca granita e deschisa, dar dupa ea nu stau cainii cu colaci in coada. Am invatat din nefericire sa folosim replici de genul acesta mai repede si mai usor decat am fost invatati sa schimbam ceva.

Pentru cei care isi pot permite sa se numeasca romani voi scrie un blog…made in Romania, intrucat eu insumi ma ectichetez ca atare si avem destule produse/persoane cu preferinte pentru made in China, Italy, USA samd.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s